Exposició de Sergi Barnils

flower-wallpapers-yellow-tulips-field-wallpaper-32001Verger Celeste a la Galeria Canals

Tothom es deu haver fixat en una recent portada del TOT Sant Cugat, envaïda pels símbols acolorits propis de l’obra de Sergi Barnils. I és que la històrica Galeria Canals presenta orgullosa una antologia d’obres d’aquest pintor: “Verger Celeste”, introduïda pel prestigiós crític D. Giralt-Miracle. A partir del 5 de març, els santcugatencs podem admirar aquesta col·lecció d’originals que repassen diferents etapes del pintor. També estan d’enhorabona els estudiants d’art, des de Casa Mònaco fins a Pou d’Art, ja que poden comprovar in situ, i segurament no sense sorpresa, els materials que Barnils ha utilitzat de manera més constant en la seva obra, així com les etapes del seu procés creatiu, que permet a l’espectador acostar-se a una manera de treballar molt especial, i entreveure el nou camí on s’endinsa a partir d’ara.

Triades per l’entorn del propi artista, sobre tela, fusta i ceràmica, les obres proposen una lectura nova d’aquest pintor santcugatenc, conegut arreu d’Europa i ja un clàssic entre els prohoms del nostre municipi. Per a qui s’hi vulgui endinsar, alguns títols donen les claus per conèixer els mecanismes mentals de l’artista, que parteixen de la més absoluta simplicitat per passar pel sedàs cabalístic de l’alta cultura, fins que aconsegueix recuperar la senzillesa inicial.

L’acord que ha permès aquesta exposició antològica ha estat voluntat de totes dues parts: l’artista considera la Galeria Canals com un dels puntals de la seva carrera, que l’ha portat a exposar amb èxit al nord d’Europa i sobretot a Itàlia; alhora, la Galeria Canals va lligada a Barnils com a centre difusor de distintes manifestacions de l’art contemporani, fent de l’eclecticisme la seva raó de ser. Una combinació guanyadora.

Quant a homesensegat

Parlo de lectures i autors
Aquesta entrada ha esta publicada en Sobre temes diversos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari