Estudiar anglès (VI)

Ens hem de divertir mentre aprenem

o-GIRL-STUDYING-facebook-CopyHem tingut una setmana per estudiar per l’examen de segona llengua (alemany, anglès, francès), però ens hi posem quan només falta una hora per l’examen. ¿Com és possible? En canvi, quan hem de fer moltes coses en poc temps, ens organitzem i acabem totes les tasques.

Amb l’idioma no, i ens enfonsem: sembla que no siguem capaços d’estudiar aquesta segona llengua, fins i tot amb tot el temps del món. Això succeeix perquè només de pensar-hi ja ens avorrim. En el cas de l’estudi d’una segona llengua, per mantenir l’atenció que permeti el progrés, no avorrir-nos és fonamental. Si la matèria no ens agrada, esperarem fins al darrer moment abans de dedicar-hi temps, o bé invertirem en acadèmies i viatges a l’estranger sense interès, i per tant sense possibilitat de resultat. ¿Com podem superar aquest problema?

Un problema a evitar és pensar que el nostre progrés és massa lent: ens fa l’efecte que no avancem, i aleshores volem deixar-ho córrer i aprofitar el temps en alguna altra cosa. També creiem que no tenim una necessitat immediata d’aprendre aquesta segona llengua. Igual que abans, pensem que l’esforç no paga la pena, i no hi posem els cinc sentits. Cal veure que aquests plantejaments són erronis, i per això és bàsic anar de la mà de bons companys de viatge: el personal docent professional s’encarregarà de fer-nos notar els petits progressos que fem de manera constant, i de guiar-nos quan ens veiem perduts.

Però sobretot és imprescindible un canvi d’actitud: hem de veure una utilitat pràctica en allò que estudiem, establir una connexió entre la matèria i la nostra vida quotidiana. Ens hem de divertir mentre aprenem, i sobretot hem de tenir clar que tots, absolutament tots, som capaços de progressar en l’estudi d’una segona llengua. Depèn només de l’interès que hi posem.

Quant a homesensegat

Parlo de lectures i autors
Aquesta entrada ha esta publicada en Sobre temes diversos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s