Aniversari de Sprint Idiomes

Apareix una escola a Sant Cugat

SPRINT Idiomes va obrir el 22 de febrer del 1973 al número 14 del carrer Santiago Rusiñol, al centre de Sant Cugat del Vallès. En aquell moment es va dir Centre d’Estudi de Llengües. Els responsables n’eren Montserrat Obiols i Alphonsus van Campen. Venien de fora (de Terrassa ella, d’Holanda ell) i tenien un nadó d’onze mesos, que era jo. Es van anunciar amb un rètol quadrat, amb bandes marrons, que a mi em feia pensar en una capsa de mistos. De dia, els professors feien classe a les mateixes habitacions que, de nit, esdevenien menjador o dormitori. Eren altres temps i, d’alguna manera, han transmès orgull per l’esforç fet.

La fundadora de l'escola, Montserrat Obiols, i l'actual director, Jordi van Campen

La fundadora de l’escola, Montserrat Obiols, i l’actual director, Jordi van Campen

¿Se’n recorden? En aquell temps, el carrer Santiago Rusiñol era unidireccional i hi passaven els cotxes que venien de Cerdanyola. Després va canviar de direcció diverses vegades, i ara és feliçment peatonal. El Centre d’Estudi de Llengües ocupava una bonica casa al costat de la merceria Rosita i la botiga de gra de Cal Tatet —establiments que avui, és clar, ja no existeixen. Actualment, el lloc és ocupat per un edifici modern que acull un altre negoci santcugatenc de tota la vida: Uniformes Prats.

No sé quina reacció devia suscitar l’aparició del Centre d’Estudi de Llengües al Sant Cugat de l’època: va ser la primera escola d’idiomes que hi va haver a la població. Més d’un pagès, mentre podava les vinyes, devia pensar que això de l’anglès no tenia futur. Els pocs alumnes que es van engrescar a estudiar idiomes eren gent llegida, molts del món acadèmic (en aquell moment les classes que havien de ser de la UAB es feien al claustre del monestir). La majoria d’aquests alumnes ocupen avui càrrecs de responsabilitat i, com tants d’altres antics alumnes, porten els seus fills a SPRINT Idiomes.

Quaranta anys després, SPRINT Idiomes ha esdevingut referent en el camp de l’ensenyament de llengües. És una de les institucions locals. Continua essent la primera acadèmia de Sant Cugat pel que fa a nombre d’alumnes, i prova d’innovar sense perdre de vista els sòlids paràmetres que l’han alimentat durant quatre dècades. Un planter d’excel·lents professionals treballa amb una clara voluntat de servei al poble.

No cal dir que Sant Cugat compta amb d’altres escoles d’idiomes, regentades per autèntics especialistes. Darrerament també han aparegut franquícies de renom. És per això que acceptem amb il·lusió, ja com a segona generació, el repte de continuar essent la primera escola d’idiomes del municipi.

Anar a l’article original

Quant a homesensegat

Parlo de lectures i autors
Aquesta entrada ha esta publicada en Sobre temes diversos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s